Daha Fazlası :
Home » , » Ekran çözünürlüğünü değiştirme

Ekran çözünürlüğünü değiştirme


Ekran çözünürlüğü, ekranınız üzerindeki metnin ve görüntülerin netliğiyle ilgilidir. Daha yüksek çözünürlüklerde, öğeler daha net görünür. Ayrıca daha küçük görünürler ve ekrana daha fazla öğe sığar. Daha düşük çözünürlüklerde ekrana daha az öğe sığar, ancak bu öğeler daha büyüktür ve daha kolay görülebilir. Ancak çok düşük çözünürlüklerde, görüntülerin köşeleri düzgün görünmez.

Örneğin, 640 × 480 daha düşük bir ekran çözünürlüğü, 1600 × 1200 ise daha yüksek bir ekran çözünürlüğüdür. CRT monitörler genellikle 800 × 600 veya 1024 × 768 çözünürlükte görüntüler. LCD monitörler, daha yüksek çözünürlükleri daha iyi destekleyebilir. Ekran çözünürlüğünüzü artırıp artıramamanız, monitörünüzün boyutuna, özelliklerine ve sahip olduğunuz video kartının türüne bağlıdır.
Yüksek ekran çözünürlüğündeki masaüstünün resmiYüksek çözünürlüklerde metin ve resimler daha keskin ve daha küçüktür
Düşük ekran çözünürlüğündeki masaüstünün resmiDüşük çözünürlüklerde metinler daha büyüktür ve okunması daha kolaydır, ancak resimler kaba görünür ve ekrana daha az öğe sığar
  1. Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmiDenetim MasasıGörünüm ve KişiselleştirmeKişiselleştirme ve ardından Görüntü Ayarları'nı tıklatarak Görüntü Ayarları'nı açın.
  2. Çözünürlük altında, kaydırıcıyı istediğiniz çözünürlüğe getirin ve Uygula'yı tıklatın.

Share this article :
 

Copyright © 2011. PccNett . Tüm Hakları Saklıdır.
Design Template by pccnett | Support by creating website | Powered by Blogger