Daha Fazlası :
Home » , , , , » Windows'da ses yok

Windows'da ses yok


1. Adım: Donanımı denetleme

Çoğu ses sorunu düzgün kurulmayan donanım nedeniyle oluşur. Bu adım, ses kartınızı denetlemeyi, kabloların doğru yerlere takılmasını, gücün donanıma gittiğinden emin olmayı ve sesi denetlemeyi kapsamaktadır.

1. Ses kartınızı denetleme

Bilgisayarınızın bir ses kartı veya ses işlemcisi olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olmak için denetleyin.
  1. Başlat düğmesini Başlat düğmesi resmi , Denetim Masası'nı, Sistem ve Güvenlik'i ve sonra Sistem'in altında, Aygıt Yöneticisi'ni tıklatarak Aygıt Yöneticisi'ni açın.‌ Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  2. Kategoriyi genişletmek için Ses, video ve oyun denetleyicileri'ni çift tıklatın. Listede bir ses kartı görünüyorsa, bilgisayarınızda ses kartı var demektir. Listelenen ses kartı yoksa, ses kartının takılı olmasının gerekip gerekmediğini anlamak için bilgisayarınızla birlikte verilen bilgileri kontrol edin. Ses kartının takılı olması gerekiyorsa, üreticinin yönergeleri doğrultusunda bir ses kartı yüklemeniz gerekebilir.

    Notlar

    • Ses kartının takılı olduğunu ancak Ses, video ve oyun denetleyicileri kategorisinde görmediğinizi düşünüyorsanız,Diğer cihazlar kategorisini genişletin ve burada listelenen cihazları kontrol edin.
    • Dizüstü bilgisayarlarda genellikle ses kartları olmaz. Bunun yerine tümleşik ses işlemcileri olur ve bunlar Aygıt Yöneticisi'nde aynı kategoride görüntülenir.
Aygıt Yöneticisi'nde ses kartı adının yanında sarı soru işareti varsa, bir sorun olabilir.
  1. Ses kartının adını sağ tıklatın ve sonra Özellikler’i tıklatın.
  2. Genel sekmesini tıklatın ve ardından ses kartıyla ilgili sorunları belirlemek için Aygıt durumu kutusuna bakın.
    Sorun varsa, ses kartınız için yeni bir sürücü gerekebilir. Daha fazla bilgi için, "3. Adım: Sürücüleri güncelleştirme" konusuna bakın.

2. Kabloların doğru bağlandığını denetleme


3. Gücü ve ses düzeyini denetleme

Hoparlörleriniz varsa, çalışan bir güç kaynağına takılı ve açık olduklarından emin olun.
Hoparlör veya kulaklık ses düzeyinin sessize alınmadığından veya çok az olmadığından emin olun. Bu özellikle duyulması zor olan küçük hoparlörlere sahip dizüstü bilgisayarlar için önemlidir.
  1. Başlat düğmesini Başlat düğmesi resmiDenetim Masası'nı, Donanım ve Ses'i ve sonra Ses'in altında Sistem sesini ayarla'yı tıklatarak Ses Düzeyi Karıştırıcısı'nı açın.
  2. Ses düzeyini artırmak için kaydırıcıyı hareket ettirin.
    Sessiz düğmesinin açık olmadığından emin olun. Düğme böyle görünüyorsa: Kapalı Sessiz düğmesi resmi, sessiz ayarı kapalıdır. Düğme böyle görünüyorsa: Açık Sessiz düğmesi resmi, sessiz ayarını kapatmak için tıklatın.

Not

  • Bazı dizüstü bilgisayarlarda kasanın dışında dış bir ses düzeyi denetimi vardır. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, tamamen kapatılmadığından emin olmak için dış ses düzeyi denetimini kontrol edin.
Bazı durumlarda, denetlemeniz gereken birden fazla ses denetiminiz olabilir. Örneğin, Windows Media Player kullanıyorsanız, bu programın kendi ses denetimi vardır. Windows'un ses denetimi vardır ve dış hoparlörlerinizin kendi ses denetimi vardır. Bu ses denetimlerinden herhangi biri en düşüğe ayarlanmışsa, sesi duymazsınız.

Adım 2: Sorun gidericiyi kullanma

Sorun giderici bilgisayarınızla ilgili bazı sorunları bulabilen ve otomatik olarak düzeltebilen otomatik bir araçtır. Ses sorun gidericisi, genel ses yürütme ve donanım sorunlarını tespit edip düzeltebilir.

3. Adım: Sürücüleri güncelleştirme

Windows'un ses kartını veya ses işlemcisini tanıması için uyumlu ve düzgün çalışan bir sürücü gerekir. Güncel olmayan, uyumsuz veya hasarlı sürücüler bilgisayarla ses kartı arasındaki iletişimi bozabilir.
Yakın zaman içinde bir Windows sürümünden başka bir sürüme yükseltme yaptıysanız, geçerli ses kartı sürücünüzün öncekiWindows sürümü için tasarlanmış olması mümkündür. Son zamanlarda elektrik kesilmesi, virüs veya başka bilgisayar sorunlarıyla karşılaştıysanız, sürücü hasar görmüş olabilir. Ses kartınız için en son ses kartı sürücüsünü indirmek ve yüklemek bu tür sorunları çözmeye yardımcı olabilir.
Sürücü bulup yüklemek için üç yol vardır:
  • Windows Update'i kullanma Windows Update'i önerilen güncelleştirmeleri otomatik olarak indirip yükleyecek biçimde ayarlamanız gerekebilir. Önemli, önerilen ve isteğe bağlı güncelleştirmeleri yüklemek sistem özelliklerinin ve diğer yazılımların ses sorunlarınızı çözmesine yardımcı olabilir.
  • Cihaz üreticisinin sağladığı yazılımı yükleyin. Cihazınızla birlikte bir disk verildiyse, bu diskte cihaz sürücüsünü yükleyen yazılım bulunabilir.
  • Sürücüyü kendiniz indirin ve yükleyin. Üreticinin web sitesinde bir sürücü arayabilirsiniz. Windows Update cihazınızın sürücüsünü bulamazsa ve cihaz sürücüyü yükleyen yazılımla verilmediyse bunu deneyin.
Ses kartı sürücünüzü güncelleştirme ile ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki adımları izleyin. Windows ile uyumlu cihazlarla ilgili daha fazla bilgi için Windows Uyumluluk Merkezi 'ne gidin.

Sürücüyü Windows Update kullanarak güncelleştirmek için:

  1. Başlat düğmesini Başlat düğmesi resmi tıklatarak Windows Update'i açın. Arama kutusuna, Update yazın ve arama sonuçları listesindeWindows Update'i tıklatın.
  2. Güncelleştirmeleri Denetle'yi tıklatın.
    Kullanılabilir güncelleştirmeler varsa, her güncelleştirmeyle ilgili daha fazla bilgi görmek için bağlantıları tıklatın. WindowsUpdate, güncelleştirmenin önemli, önerilen veya isteğe bağlı olup olmadığını size bildirir. Her güncelleştirme türünde sürücüler bulunabilir.
  3. Yüklemek istediğiniz güncelleştirmeleri seçin sayfasında, ses kartınız için güncelleştirmelere bakın, yüklemek istediğiniz sürücünün onay kutusunu işaretleyin ve sonra Tamam'ı tıklatın.
    Herhangi bir kullanılabilir sürücü güncelleştirmesi olmayabilir.
  4. Windows Update sayfasında, Güncelleştirmeleri yükle'yi tıklatın. Yönetici izni gerekli. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
    Windows Update, güncelleştirmelerin başarıyla yüklenip yüklenmediğini size bildirir.

    Not

    • Bazı güncelleştirmeler bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı gerektirir.
    Windows sürücü güncelleştirmeleri ile ilgili daha fazla bilgi için Donanımınız için önerilen sürücüleri ve güncelleştirmeleri otomatik olarak alın konusuna bakın.

Sürücüyü indirip yüklemeniz için:

Windows ses kartınız veya ses işlemciniz için sürücü bulamazsa ve cihaz sürücü yazılımıyla birlikte gelmemişse, üreticinin web sitesinde sürücü arayabilirsiniz. Sürücü güncelleştirmeleri genellikle bu tür web sitelerin destek bölümünde bulunur.
Sürücüyü bulmak için ses kartınızın üreticisini ve model adını veya numarasını bulun ve sonra Donanım ve yazılım satıcısı iletişim bilgileri web sitesini ziyaret edin. Üreticiyi bulduktan sonra, üreticinin web sitesine gidin ve ses kartınız için en son sürücüyü bulup indirin.
Güncelleştirilmiş bir sürücü bulursanız, web sitesindeki yükleme yönergelerini izleyin. Sürücülerin çoğu kendiliğinden yüklenir, sürücüyü indirdikten sonra yüklemenin başlaması için dosyayı çift tıklatmanız yeterlidir; sürücü kendiliğinden bilgisayara yüklenir.
Bazı cihazların sürücüleri kendiliğinden yüklenmez. Kendiliğinden yüklenmeyen bir sürücü indirirseniz, aşağıdaki adımları izleyin:
Bu adımları uygulayabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.
  1. Başlat düğmesini Başlat düğmesi resmiTüm Programlar'ı ve Windows Update 'i tıklatarak Windows Update'i açın.‌ Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  2. Donanım kategorileri listesinde, güncelleştirmek istediğiniz aygıtı bulun ve ardından aygıt adını çift tıklatın.
  3. Sürücü sekmesini ve Sürücüyü Güncelleştir'i tıklatın, sonra yönergeleri izleyin. [kalkan] Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
Share this article :
 

Copyright © 2011. PccNett . Tüm Hakları Saklıdır.
Design Template by pccnett | Support by creating website | Powered by Blogger