Daha Fazlası :
Home » , , , » Bilgisayarınızı kişiselleştirme

Bilgisayarınızı kişiselleştirme


Bilgisayarın temasını, rengini, seslerini, masaüstü arka planını, ekran koruyucuyu, yazı tipi boyutunu ve kullanıcı hesabı resmini değiştirerek bilgisayarınızı kişiselleştirebilirsiniz. Masaüstünüz için belirli araçlar da seçebilirsiniz.
Bir video izlemek için bkz. Yürüt düğmesinin resmi‌ Video: Bilgisayarınızı kişiselleştirme.

Temalar

Tema, bir masaüstü arka planını, ekran koruyucuyu, pencere kenarlığı rengini, sesleri ve bazen de simgeleri ve fare işaretçilerini içerir. Çeşitli Aero temalarından birini seçebilirsiniz. Temanın tamamını kullanın veya tek tek resimleri, renkleri ve sesleri değiştirerek kendi özelleştirilmiş temanızı oluşturun. Daha fazla bilgi için bkz. Tema nedir?
Bir temanın bölümlerinin resmiTemanın parçaları
Windows Web sitesindeki Kişiselleştirme Galerisi sayfasından koleksiyonunuza başka temalar ekleyebilirsiniz.

Aero

Aero bu Windows sürümünün en iyi görsel deneyimidir. Zarif pencere animasyonları içeren saydam cam tasarımına, yeni bir Başlat menüsüne, yeni bir görev çubuğuna ve yeni pencere kenarlığı renklerine sahiptir. Daha fazla bilgi için bkz. Aero masaüstü deneyimi nedir?
Pencere kenarlığı renklerinin resmiAero ile kullanılabilen pencere kenarlığı renkleri
Windows sürümünde renklerin nasıl değiştirileceğini öğrenmek için bkz. Bilgisayarınızdaki renkleri değiştirme.

Sesler

Örneğin, e-posta aldığınızda, Windows'u başlattığınızda veya bilgisayarı kapattığınızda bilgisayarınızın çıkaracağı sesi değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Bilgisayar seslerini değiştirme.

Masaüstü arka planı

Duvar kağıdı olarak da bilinen masaüstü arka planı, masaüstünüzdeki bir resim, renk veya tasarımdır. Açık pencereleriniz için bir fon sağlar. Tek bir resmin masaüstü arka planınız olmasını seçebilir veya resimlerin bir slayt gösterisini görüntüleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Masaüstü arka planı slayt gösterisi oluşturma ve Masaüstü arka planını (duvar kağıdı) değiştirme.
Windows ile birlikte gelen masaüstü arka planlarının resmiWindows sürümünde bazı masaüstü arka planı seçenekleri
Windows Web sitesindeki Kişiselleştirme Galerisi sayfasında daha başka birçok masaüstü arka planı bulabilirsiniz.

Ekran koruyucu

Ekran koruyucu, fareyi veya klavyeyi belirli bir süre boyunca kullanmadığınızda ekranda görüntülenen bir resim ya da animasyondur. Çeşitli Windows ekran koruyucuları arasından seçim yapabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Ekran koruyucunuzu değiştirme.

Not

  • Windows XP veya Windows Vista sürümünden Windows 7 sürümüne yükselttiyseniz, Windows 7 sürümünde temaların biraz farklı çalıştığına dikkat edin. Temayı değiştirdiğinizde, ekran koruyucu dahil olmak üzere yeni temanın ayarları masaüstünüze uygulanacaktır. Bazı durumlarda, yeni tema ekran koruyucu ayarınızı Yok olarak değiştirebilir ve istediğiniz ekran koruyucu ayarlarını yeniden uygulamanız gerekir.

Yazı tipi boyutu

İnç başına nokta (DPI) ölçeğini artırarak ekranınızdaki metinlerin, simgelerin ve diğer öğelerin daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, ekranınızdaki metni ve diğer öğeleri ekrana daha iyi sığacak şekilde küçültmek için DPI ölçeğini azaltabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Ekranınızdaki metni büyütme veya küçültme.

Kullanıcı hesabı resmi

Kullanıcı hesabı resmi, bir bilgisayardaki hesabınızı tanımlamaya yardım eder. Resim, Karşılama ekranında ve Başlat menüsünde görüntülenir. Kullanıcı hesabı resminizi Windows'da bulunan resimlerden biriyle değiştirebilir veya kendi resminizi kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Kullanıcı hesabınız ve Başlat menünüz için resim seçme.

Masaüstü araçları

Masaüstü araçları, yeni bir pencere açılmasını gerektirmeden, sürekli olarak güncelleştirilen haber başlıkları veya resim slayt gösterisi gibi bilgileri görüntüleyebilen, özelleştirilebilir mini programlardır. Daha fazla bilgi için bkz. Masaüstü araçları: sık sorulan sorular ve Masaüstü araçlarını özelleştirme.
Masaüstündeki araçların resmiMasaüstündeki araçlar

Share this article :
 

Copyright © 2011. PccNett . Tüm Hakları Saklıdır.
Design Template by pccnett | Support by creating website | Powered by Blogger