Daha Fazlası :
Home » , , , » Windows XP'nin 1 Yıl Ömrü Kaldı

Windows XP'nin 1 Yıl Ömrü Kaldı


Windows XP'nin 1 Yıl Ömrü Kaldı


Microsoft'un 12 yaşındaki işletim sistemi Windows XP için yolun sonu görünmeye başladı. Şirketten daha önce yapılan açıklamada, 8 Nisan 2014 tarihinde Windows XP SP3 ve Office 2003 yazılımları için güvenlik güncellemesi, hata düzeltme ve Microsoft desteğinin sonlandırılacağı belirtilmişti. Sürenin bitimine 1 yıl kadar bir zaman kala bu konuda yeni bir hatırlatma geldi.

Özellikle ticari işletmeleri uyaran Microsoft, şirketlerin XP'de kalmakta ısrar etmelerinin "kendi riskleri" olduğunu ve bunun maliyetinin yeni bir işletim sistemine geçmekten daha yüksek olacağına dikkat çekti. İşletmeleri modern işletim sistemleri olan Windows 7 ve Windows 8'e geçmeye davet eden Microsoft, en iyi seçimin tüm şirketi Windows 8'e taşımak olduğunu, ancak bazıları için  Windows 7'nin ilk seçenek olabileceğini belirtti.

25 Ekim 2001 tarihinde New York'ta tanıtılan Windows XP için anaakım destek daha önce sonlandırılmış, ticari müşteriler için genişletilmiş destek, tüm müşteriler için de güvenlik güncellemeleri sunuluyordu. Yapılan araştırmalar dünya çapındaki masaütü ve dizüstü bilgisayaların yüzde 40'ına yakınında hala Windows XP kullanıldığını gösteriyor.

Kullanıcıları Windows 8'e yönlendiren Microsoft, Windows 8 Pro ve Office 2013'ün indirimli satışını da sürdürüyor. Bu ürünler 30 Haziran 2013 tarihine kadar yüzde 30 indirimli satılmaya devam edecek.


Kaynak: SDN
Share this article :

Yorum Gönder

 

Copyright © 2011. PccNett . Tüm Hakları Saklıdır.
Design Template by pccnett | Support by creating website | Powered by Blogger